Indskolingen

Skal dit barn starte i skole næste år, kan du skrive dit barn op digitalt på www.kk.dk/byensskoler. Det kan du gøre i perioden 27. oktober klokken 9.00 til 23. november kl. 24.00.

Mellemtrin

Udskolingen

9.v har i år været så heldige at have mange ture ud af huset, der alle støtter op om den normale undervisning. I starten af året besøgte vi den Hirschsprungske Samling, hvor vi fik en detaljeret forklaring om Skagensmalerne, og lærte helt fra bunden hvad man skal kigge efter, når man skal analysere et billede, og hvordan de forskellige kunstnere brugte nationalsymbolerne i deres værker fra romantikken.

Vi har også været ude at besøge TV News ude på Sluseholmen, hvor vi blev vist rundt af chefredaktør Henrik Lorentsen. Vi så både sminkerummet, vejrstudiet og ikke mindst nyhedsstudiet. Vi var endda så heldige at vi måtte stå derinde under 10:30 udsendelsen. Senere fik vi mulighed for at stille spørgsmål til Anders Haundrup, der flittigt besvarede dem alle sammen, og fortalte mere om hvad det vil sige at arbejde hvor han gør.

Vi fik også lov til at være ”journalister for en dag” på Jyllandspostens mediarium. Vi blev alle delt op i forskellige redaktioner, og så var det i gang. Der skulle både ringes og noteres, og det gav et godt indblik i hvad det vil sige at være journalist, og hvor afhængig man var af de andres informationer. Der blev også startet en krisealarm, og så var det bare om at løbe hurtigt, og holde styr på alle de informationer man fik.

Som det sidste var vi sammen med de to andre 9. klasser inde og se udstillingen om World Press Photo. Vi løste opgaver omkring udvalgte billeder, hvor vi skulle besvare spørgsmål ud fra billedteksten, Hvad vi allerede vidste og hvad vi kunne se. Nogle af billederne var katastrofe billeder, mens andre var natur og hverdagsrelaterede øjeblikke.

Det bedste ved det hele har været at vi først har fået teori om emner, hvorefter vi kunne få lov til selv at prøve, eller se det med egne øjne. Det også givet os en masse oplevelser sammen, som vi kan tænke tilbage på.

Af Nikoline og Silje fra 9.v